Skip to content

REGULAMENT

Regulament

 

1. Caracteristicile cursei

Este o competiţie outdoor cu puternic caracter montan. Traseul cuprinde pante cu înclinare mare şi zone accidentate, etc., de aceea necesită din partea participantului, experienţă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi :

·        orice participant să aibă cel puţin o experienţă generală despre munte.

·        orice participant să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu într-o zonă alpină.

·        orice participant să aibă un bun simţ al direcţiei în teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă că fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă şi informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranţă.

·        orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol în zona montană.

·        orice participant ar trebui să dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere.

·        orice participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţiei, mediul şi condiţiile în care se desfăşoară acestea.

·        orice participant trebui să ştie şi să ţină cont de faptul că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă atunci când simte sau obsearvă un pericol.

2. Traseul

·        Traseul ME măsoară 4 km având diferență de nivel de 491 de m si pornește de la lacul Mogosa – pârtia Mogoșa – cota1000 Șuior – vârful Mogoșa, cu coborâre prin pădure.

Fiecare competitor are obligatia să urmeze traseul oficial, să respecte indicațiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.

 

 3. Echipamentul obligatoriu

·        minim un bidon de 0.25/0.5 l, plin cu lichid la start

·        recipient pentru apă, personal (nu vom asigura pahare in punctele de alimentare din motive lesne de înțeles)

·        pantofi de alergare cu talpă profilată

·        număr de concurs (primit în pachetul de start)

Echipament recomandat:

·      jacheta de ploaie impermeabilă / suprapantaloni

·      tricou de schimb cu maneca scurta

·      tricou cu maneca lunga

·      pantaloni lungi

 

4. Categorii și premii

Primești medalia de finisher dacă urci/cobori cel puțin o dată Vărful Mogoșa. Tu decizi care este Everestul tău, câte urcări poți să faci. Competiția e cu tine însuți.Clasamentul se face în funcție de numarul de urcări. La același număr de urcări diferențierea se face în funcție de timpul realizat.

Câștigătorii competiției și ai cupei Mogoșa Everesting sunt toți cei care reușesc performanța de a urca/coborî Mogoșa de 18 ori, 8848 metri diferență de nivel, înălțimea Everest, într-un termen limită de 24 de ore.

Premii:

Premii din partea partenerilor și Cupa Mogoșa Everesting pentru toți concurenții care reușesc 18 ture, +8848m, 72 km

 

Medalii și premii din partea partenerilor pentru primii 3 la fiecare categoria de varstă, în funcție de numarul de ture facute. Caștigătorii sunt cei care reușesc cele mai multe ture într-un timp cat mai scurt. Categorii: sub 14-19 ani; 20-29; 30-39; 40-49; 50-59; 60+  Feminin respectiv Masculin

 

5. Numărul de concurs

Va fi primit în momentul validării înscrierii, înainte de competiție, după ce participantul a completat și semnat formularul de înscriere, declarația de responsabilitate și a plătit contravaloarea taxei de înscriere.

6. Program:

Program:

Vineri 5 august ora 18:00-21:00 ridicare kituri zona start Mogoșa Everesting

Sâmbătă  6 august ora 7:00-8:00 ridicare kituri zona start

Sâmbătă  6 august ora 9:00 START Mogoșa Everesting. Individual și Family Race

Sâmbătă după ora 12:00 Pasta Party la Domeniul Mogoşa (primiti in kit un cupon cu care luați pastele pregătite)

Duminică 7 august ora 9:00 închidere competiție

Duminică 7 august ora 10:00 Premiere

 

7. Cronometraj

Cronometrajul se face cu un sistem electronic de cronometrare

 

8. Startul 

Startul va fi dat individual, in ordinea numerelor de concurs.

9. Oprirea / Retragerea din cursă

Organizatorul își rezervă dreptul de-a opri un participant în următoarele cazuri:

·        S-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

·        Organizatorul observă lipsă gravă din echipamentul obligatoriu a respectivului concurent;

·        În cazuri excepționale bine întemeiate și explicate

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv este obligat să informeze organizatorul imediat la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care va fi anunţat la sedinta tehnică.

Neanunțarea retragerii din cursă poate cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.

14. Alte informatii

·      Vor fi două puncte de hidratare, alimentare si control pe traseu , unul în zona de Start/Sosire și unul pe vârful Mogoșa;

·      Vor fi prezenți in zona start/finish, Serviciul de Ambulanță Maramureș, Serviciul Salvamont, Jandarmerie Montană și voluntari cu cunoștințe și kituri de prim-ajutor la punctul de control din vârf.

·      Clasament provizoriu prin live-tracking si clasament final online imediat după cursă.

·      Pasta party: pastele vor fi oferite de partenerul nostru Domeniul Mogoșa, sâmbătă 7 august  după ora 12 și duminică orele 11-13. Veți primi in kitul de participare un cupon pentru paste.

·      Declarațiile pe proprie răspundere le gasiti aici si avem rugamintea sa veniti cu ele completate la preluarea kiturilor, pentru a optimiza timpul.

Kit-ul de participare cu numarul de concurs se ridică de la punctul de start (Domeniul Mogoșa) vineri 5 august 2022 intre orele 18:00-21:00 și sâmbătă între orele 7:00-8:00 și trebuie să completeze Declarația de participare pe propria răspundere respectiv Declarația de participare minor pe proprie raspundere descărcate de pe site sau primită de la organizatori la fața locului și să o înmâneze organizatorilor completată și în același timp să prezinte un act de identitate. Prin participarea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

Pentru a economisi timp timpul dvs pretios si pentru a evita aglomerația la ridicarea kitului de participare,  vă recomandăm să veniți cu declarațiile gata completate încă de vineri 5 august 2022 începând cu ora 18:00

Play Video